Каква е разликата между био козметика и конвенционална козметика?

Грижата за тялото ни е неизменна част от това да се чувстваме и и изглеждаме добре.

Но в забързаното ни ежедневие понякога не обръщаме достатъчно внимание на всички възможности, които ни предлага съвременната козметика. Ползите от употребата на качествени продукти от сериите био козметика на Shopthebest.eu са видими още в самото начало.
Био козметиката не е просто различни по състав и действие продукти, а следствие от философия на живот, съобразена с природата и използването на максимално чисти и щадящи както хората, така и околната среда съставки. Но каква е разликата между био и конвенционалната козметика? На първо място, био козметиката се базира на изцяло природни съставки като растения, минерали, витамини, и рецепти, познати от хилядолетия на човечеството. Това, разбира се, не са забравени или пренебрегвани съставки в конвенционалната козметика, но за разлика от масово произвежданите продукти за разкрасяване био козметиката не съдържа или те са сведени до минимум консерванти и химични съединения.Много потребители се оплакват от поява на пърхот, кожни раздразнения или алергии в следствие използването на шампоани, дезодоранти, кремове и др.

Каква е разликата между био козметика и конвенционална козметика?

Причините са в агресивните измиващи компоненти или химични съединения за по-силен аромат или годност в козметичните продукти. Проучвания в областта сочат, че през кожата си приемаме над 60 различни съединения, съдържащи се продуктите за грижа и красота, които се разнасят в организма ни чрез кръвта. Освен липсата на химикали био козметичните продукти се предлагат и в бързо разградими и щадящи околната среда опаковки. Едни от най-известните обществени личности като принц Уилям, Мадона и др са подкрепили или станали лица на редица марки за био козметика, популяризирайки природните и естествени продукти. Единственият недостатък на био козметиката е, че поради липсата на консерванти се предлага в по-малки опаковки, но това може да бъде и предимството да пробвате повече и различни продукти, за да изберете най-подходящите за вас.