3 хитри трика с масло от вечерна иглика

Маслото от вечерна иглика се е използвало още от древността за най-различни цели. Вероятно не знаете, но още индианците са го употребявали като мазило, което да неутрализира миризмата им и им позволявало да се доближават възможно най-много до плячката, която ловуват. Днес, в по-цивилизования свят – масло от иглика може да намерите почти на всякъде. Специалистите обаче съветват да купувате само онова, което се предлага от реномирани магазини като biofetish.com.

В сайта им ще видите и някои от ползите, които са описани, след употреба на маслото от вечерна иглика. Ние пък сме се постарали да извадим и да ви представим 3 невероятни хитрини, които можете да използвате вкъщи, ежедневно, за да подобрите здравето и външния си вид.
3 хитри трика с масло от вечерна иглика
1. Натопете памуче с няколко капки от маслото и почистете лицето и шията си, за да подхраните кожата и да предотвратите появата на акне. Слабоизвестен факт е, че с масло от вечерна иглика бихте могли да коригирате и белези. Тъй като билката е известна с качеството си да регенерира и подхранва кожата, това не би било невъзможно, а напротив – редовното нанасяне на маслото от biofetish ще ви помогне да се сдобиете с младежка и сияйна кожа.

2. Грижа за косата с масло от вечерна иглика: не е необходимо да смесвате продукта с други подхранващи мазила. Разбира се, ако се стремите към възможно най-добра грижа за вас и вашата коса – можете да смесите масло от вечерна иглика с други етерични масла – например, масло от жожоба, още гроздови семки и други, а получената смес да нанесете за подхранване на скалпа. Използвайки единствено предлаганото студено пресовано масло от био магазина обаче ще са ви необходими около 2 капки от него за цялата коса.

3. Третата хитринка е свързана с бръчките около очите. Можете да ги премахнете чрез следната маска с масло от вечерна иглика: Смесете по 1 мл. масло от жожоба и масло от вечерна иглика. Към тях добавате по 0.5 мл. сусамово масло, такова от шипка или от малина, т.е богато на Витамин Е. Можете да съхранявате маската в стъклен контейнер в хладилник за не повече от три месеца. Нанася се сутрин и вечер с пръсти, като движите маслото по кожата от външния ъгъл на окото към вътрешния. Оставете да подейства 15 минути и можете да попиете остатъците от маската.