Какво трябва да знаем за почистването на велосипеда

Може би знаете някои от основните правила при почистването на вашия велосипед.  В настоящата ни статия ще ви дадем ценни съвети, които ще ви помогнат да почиствате правилно колелото си.

Най-напред искаме да уточним, че закупуването на велосипед няма да наруши месечния ви бюджет. Знаем, че много хора смятат, че велосипедите в град София не са по джоба им, но истината е, че просто трябва да откриете правилното място, от което да закупите колело. Препоръчваме ви да се доверите на онлайн магазин за велосипеди, тъй като ще откриете огромно разнообразие, ще се уверите, че цените са доста по-ниски от тези, които сте свикнали да виждате във физическите магазини, а и ще спестите много време, защото дори няма да ви се наложи да излизате от дома си.

Но нека да се върнем към основната ни тема, а именно към почистването на велосипед. Изключително важно е да имате предвид, че при никакви обстоятелства не бива да миете велосипеда със силна водна струя. По този начин е възможно да отмиете греста от лагерите и веригата, което ще ви създаде проблеми. По-добре би било просто да изплакнете със съвсем слаба струя.

Почистването на веригата на велосипеда създава проблеми на много хора. Ето защо ще ви посъветваме да ползвате само сапунена вода и четка за зъби. С тяхна помощ лесно ще отстраните замърсяванията по веригата. Задължително е след това да я подсушите.

Не пропускайте цялостно да почистите велосипеда си през дъждовните сезони, тъй като в тези периоди замърсяванията по него са най-много.

Разбира се, велосипедът ви може да бъде цялостно измит и проверен в специализиран сервиз. Именно там е мястото, на което греста ще бъде подменена, а и ще получите полезни съвети за поддръжката точно на вашия модел велосипед Cross.