Предимствата на стайните цветя

Отглеждането на растения у дома е любимо занимание на много хора.  Със сигурност ние също сме едни от тях, защото грижата за тези красиви стайни цветя ни носи огромна радост, а и не изискват особено много от свободното ни време. Сигурни сме, че ще се изненадате колко грижи изискват цветята и същевременно колко добре може да изглежда дома ни, благодарение на тях.
На първо място ви съветваме да подберете правилно вашите цветя. Това означава, че трябва да разгледате някой сайт за цветя и да харесате тези, които ще отиват най-много на визията на собствения ви дом, както и на вас самите. Най-вероятно се досещате сами, че всяко цвете се нуждае и от собствена саксия, така че би било да помислите и за нея. Много е важно независимо каква саксия изберете, дъното й да има няколко дупки, чиято цел е да отвеждат водата и тя да се изцежда през тях. Ако пък избраната от вас саксия няма пробито дъно, то тогава го направете сами.
Горещо ви съветваме също така да се сдобиете и с малки камъчета, които се поставят на дъното на въпросната саксия и пречат на пръстта да сляга. Някои хора смесват пръстта с малко пясък, което определено се отразява доста добре върху растежа на някои цветя, но по-добре попитайте дали вашето цвете има нужда от подобна пръст. цветя от cvete.eu
Уверете се, че поливате редовно вашите стайни растения – просто пипнете пръстта и проверете дали тя е влажна. Ако е напълно суха, то тогава сте оставили цветето без вода прекалено дълго. През лятото поливането трябва да се прави вечер през ден или дори всеки ден в най-горещите дни. През зимата поливайте вашите растения с вода сутрин и не толкова често. Торенето се прави на всеки шест седмици, като зимните месеци може и да се избягва.

Tagged on: