Какво прави часовниците Swatch толкова качествени

Безспорно е, че швейцарските часовници са най-добрите.  Те са известни с качествена изработка и с невероятно точен механизъм. А една от компаниите, които са най-разпространени из цял свят в продажбата на часовници е Swatch.
Разбира се, славата на швейцарската компания Swatch е наистина заслужена. На всички ни е известно, че ако искаме качествен часовник, който освен това има и прекрасна визия, то трябва да се ориентираме именно към Swatch.
Но не всички години са били толкова слънчеви и благоприятни за компанията. Доста тежък период са били 80-те години на миналия век. Точно по това време продажбите стремглаво тръгват надолу и изглежда, че няма как тази тенденция да бъде спряна. Потребителите масово се насочват към азиатските производители на часовници, защото цените им били наистина доста ниски.
Ръководството на Swatch взима решението да промени коренно производството на часовниците. Основен материал при изработката на каишките вече става пластмасата, а тя значително намалява цената на часовника. При механизмът няма подобно компромиси. Там и до днес изработването на отделните компоненти на механизма се извършва на ръка. Точно по този начин часовниците Swatch са невероятно качествени и точни.
След този дързък ход продажбите на часовниците от марката Swatch отново скачат до небето. И тъй като всички от ръководството на швейцарския гигант са убедени, че именно това е правилната стратегия, тя продължава и до днес. Разбира се, че точно това е най-добрата стратегия и за това сочат високите продажби на компанията. Всеки един часовник Swatch носи своята уникалност и се приема за символ на качество и на акуратност. Така че със сигурност няма да сгрешим, ако кажем, че часовниците от марката Swatch са подходящи за всички, които искат да разполагат с швейцарски точен часовник, с невероятен механизъм и с уникална визия.