Видовете детски играчки, подпомагащи развитието на децата

Знаете ли, че детските играчки могат да подпомогнат развитието на децата.  Още от най-ранна детска възраст можем да помогнем на нашите съкровища да опознаят по-добре света около тях. Разбира се, на първо място трябва да отбележим, че играчките трябва да бъдат качествени, а плюшените да са изработени от хипоалергични материали, защото доста често децата спят с тях.
Въпросните плюшени играчки и кукли са чудесен начин за подпомагане на фантазията и въображението на малчуганите. Играейки ролеви игри, те се социализират по-добре и по този начин започват да опознават света на възрастните.
Всички строителни комплекти и пъзели пък помагат за логическото и пространствено мислене на малкото ни съкровище и подпомагат фината моторика на ръцете. Настолните игри също са чудесен начин за развиване на логиката.
Не бива да забравяме и за всички люлки, стълбички и пързалки, които са чудесен начин за физическо развитие и за осигуряване на движение на децата. Но трябва да се погрижите те да бъдат сглобени и закрепени както трябва.
А за най-малките е задължително да закупим музикална въртележка, която се поставя на тавана на бебешкото креватче. Въртейки се и свирейки, бебето се научава да се заслушва в успокояващата мелодия, а също така и да следи движенията на предметите. Цветни залъгалки и дрънкалки също са задължителни за бебетата. Тяхната функция е свързана със всестранното развитие на децата, а по-точно с физическото, емоционално и умствено развитие. Благодарение на дрънкалките и залъгалките, бебетата се научават на самостоятелни действие и едновременно с това фината им моторика се усъвършенства.
Не збаравяйте, че всяка една детска играчка трябва да има означението „CE“ на етиката. Това означава, че тя е изработена по стандартите на Европейския съюз и спазва всички закони за безопасност, които гарантират качество и сигурност на всяка една детска играчка.