Пирамидата на 10-инчовите таблети

10-инчовите таблети са доста предпочитани устройства от любителите на таблети, защото са доста удобни за игри, гледане на филми или ползаване на различни приложения. Както при повечето технологии, така и при този тип устройства съществува не малка конкуренция. Кой стои на върха на пирамидата на 10-инчовите таблети.

Без никакво съмнение на върха на пирамидата стои таблетът Apple iPad Air. Този таблет е невероятно тънък, лек и бърз. Вътрешната камера на устройството е подобрена. Батерията му е сравнително издръжлива, което го изкачва още едно ниво нагоре към върха. Той много прилича на предходния модел iPad. Разбира се между новия и стария модел има значителни разлики. Разликата при новия модел таблет е в скоростта и в качеството на видеото при видео разговорите. Apple iPad Air е лидер сред таблетите и заслужено стои гордо на върха на пирамидата.

таблет

Samsung’s Galaxy Note 10.1 е таблетът, който се опитва да достигне лидера в класацията. Операционната система на таблета е Android 2.3. Той има две камери и писалката му S Pen е подобрена, което директно увеличава продуктивността му. Какво е различното при Samsung’s Galaxy Note 10.1? Дизайнът е напълно новаторски и дизайнерски – задната част на панела му имитира кожа, което му придава тежест и класа. Резолюцията на камерата му е подобрена и екранът му е значително по-висок. Тези характеристики го придвижват една стъпка нагоре към върха на пирамидата.

Google Nexus 10 също се е запътил към върха. Таблетът тежи малко, което кара много купувачи да го предпочетат. Има бърз процесор и работи с операционна система Android 4.0. Таблетът има силна острота на дисплея. Иновативните функционалности на модела и дизайнът му го превръщат в сериозен конкурент на Apple iPad Air. Въпросът е, може ли Google Nexus 10 да се изкачи на върха на пирамидата на 10-инчовите таблети?

Tagged on: