Expired: Елиминирайте стреса и забравете за целулита

Според стоновище на проф. Дъглас Макджорд от Британската асоциация за естетическа и пластична хирургия, причината за целулита, често се намира в стреса и продължителното безпокойство. Как стресът действа на разпространението на целулита? Когато организмът е под силен стрес, той отделя адреналин, който бързо разгражда мазнините. Това явление предизвиква вълчи глад у човека и той започва да се храни с много храна. После започва спазване на строги и тежки диети, което води до появата на целулит.

Всички знаем, че за съжаление стресът е неизбежна част от ежедневието на всеки динамично живеещ човек. Бягството от стреса е трудно, но то трябва да се осъществи, защото стресът може да има трагични последствия за организма.

До какво води стресът? Когато сме под стрес ние започваме прием на голямо количество алкохол и нездравословни храни. Това несъмнено е резултат от стреса. ето как той води до не нормално функциониране на организма. Когато хората станат жертви на целулита, те се насочват към специални антицелулитни процедури. Освен тези процедури е нужна и промяна в начина на живот, и елиминиране на стреса, комбинирани с крем Фигура.

Знаете ли, че стресът е видим? Когато човек е под стрес, при него външно се забелязват бледост, ранно стареене, поява на бръчки и целулит. Надбъбречните жлези, са пряко свързани със стреса. Те регулират водния баланс в организма. Това силно се отразява върху появата на целулит. Стресът кара мускулите на шията и раменете да натискат прешлените. Това изменя разположението им и силно натиска нервите на шията и раменете. Това води до локални възпаления и болки, както и до натрупване на лимфна течност. Тези резултати силно се отразяват на кожата и водят до поява на целулит.

крем Фигура от figura.bg

Несъмнено едно от най-добрите решения за целулита са антицелулитните процедури. Но наред с това трябва да помислим и за стресът, който го предизвика и евентуални начини за неговото елиминиране.