Как да приемам протеини когато тренирам най-правилно

Протеините са изградени от аминокиселини и са основните градивни елементи на вашето тяло. Ако не получите достатъчно протеин от диетата си, не можете да изградите мускули, особено ако тренирате интензивно. Липсата на адекватно количество протеини в хранителния Ви режим, ще причинява мускулно разграждане, независимо колко интензивно тренирате. Протеиновите добавки са едни от най-популярните и продаване хранителни добавки на пазара. И това не е изненадващо, като се има предвид всички ползи които може да получи тялото на всеки атлет от тях!
Протеиновите добавки са най – ефикасното средство за изграждането на мускулите, възстановяване на мускулите, изгарянето на мазнините и дори засилване на имунната система. Много често, бодибилдърите и спортистите задават един и същи въпрос, а именно “как да приемам протеинова добавка когато тренирам? Има няколко възможности за вземане на протеин, така че Вие да получите максимални ползи от тази хранителни добавки от Megazob.
Прием след тренировката
Абсолютно най-доброто време за прием на продукт с протеин е веднага след тренировка. След интензивна тренировка тялото Ви е изчерпало много от протеините и енергията в него.  Това е най-доброто време да вземете протеин, защото на тялото Ви ще му е необходимо гориво за енергия, а също и от протеини, за да помогнат на мускулите Ви да се “ремонтират“, и на тялото Ви за да изгаря мазнините. Поради тази причина протеиновата добавка взета след тренировка, се смята за незаменимо средство възстановяване на мускулите. Това ще предотврати появата на катаболизъм – процес, при който мускулите се разграждат.
Прием преди тренировка
Този вариант също ще е от полза, тъй като ще зареди тялото и мускулите Ви с аминокиселини, особено ВСАА. Осигуряването на аминокиселини с разклонена верига BCAA, за работещите мускули, ще предотврати необходимостта от тялото Ви да катаболизира самият работещ мускул.
Друг вариант
В допълнение към приемането на протеинова добавка преди или сред тренировка, един протеин на закуска може също да Ви донесе огромни ползи. След като сте спали през нощта, тялото и мускулите Ви отново са “гладни“, и имат нужда от подходящо зареждане. Освен това, приет на закуска, протеиновия продукт ще накара тялото Ви да изгарят повече калории.  Допълнителния прием протеин сутринта, ще може Ви даде голям тласък на енергия и също така ще поддържа чувството на ситост до обяд. Това ще Ви помогне да избегнете изкушението на бързите тестени закуски и други подобни вредни храни.