Почистваща козметика за лице – ключът към красивата и здрава кожа

Използването на качествена козметика в днешно време е повече от задължително. Измиването на лицето само с вода не е достатъчно ефективно, тъй като обикновената чешмяна вода премахва само 65 % от замърсяванията по кожата на лицето. Използването на почистваща козметика гарантира по-добро отмиване на натрупаните замърсявания, като същевременно се грижи за хидратацията и подхранването на кожните клетки.

Доброто почистване е особено важно за онази част от дамите, които използват грим като различни спирали, сенки, фон дьо тен, руж, червило и други разкрасителни продукти.
Както вече споменахме, за да имате здрава и красива кожа е от значение и използването на качествена и надеждна козметика. Благодарение на консултантите от онлайн магазин за парфюми и козметика Ivis.bg ще научим кои са най-често задаваните въпроси от нас клиентите.

  • Защо не е добре да измиваме лицето с обикновен сапун?

Много от сапуните съдържат доста силни и дори агресивни съставки, които могат да предизвикат различни раздразнения като зачервяване, сухота, опънатост, лющене и други. В случай, че съдържат определени етерични масла, почти гарантирано е усещането за парене на лицето, освен това етеричните масла създават благоприятна среда за развитие на бактерии. Когато избирате сапун, старайте се той да бъде поне с неутрален ph баланс.

  • Коя е най-добрата козметика за почистване на лицето?

Категорично на този въпрос не може да се отговори еднозначно. Всеки тип кожа на лицето изисква индивидуална грижа и подход. Основно изборът на козметика се базира на типа кожа, която имаме. Почистващата козметика с лекота би се справила с различните замърсявания по лицето като поетия тютюнев дим, мъртвите кожни клетки, замърсяването от околната среда, омазняването и други ключови фактори. Всичко това се постига без да се дразни кожата и като се запазва нейната естествена бариера и влага.

  • Вашата кожа е склонна към омазняване?

Мазната кожа изисква специална формула за почистване на лицето. Като основна съставка в този тип козметика обикновено се включва салициловата киселина. След почистване с този тип продукти е задължително отличното изплакване с чиста вода. Когато кожата е склонна към омазняване почистването трябва да става поне три пъти дневно. Задължително е нанасянето на подходящ хидратиращ крем за лице.

  • Имате суха или чувствителна кожа?

Козметика с изчистени съставки и стриктно подбрани компоненти е насочена за хора с чувствителна или суха кожа. Така е по-малко вероятно от използваните продукти да получите зачервявания, алергия или така неприятното усещане за опънатост на лицето. След почистване е добре да се нанася хидратиращ крем или флуид от същата серия.

  • Защо е необходимо да използваме слънцезащитна козметика?

През лятото кожата на лицето е изложена на директното влияние на вредните слънчеви лъчи. Добрата козметика ни осигурява достатъчно надеждна защитна бариера. Ако подценим слънчевата вреда бихме могли да получим различни симптоми по лицето, които могат да предизвикат неприятни и трудно лечими здравни проблеми. Такива са различните бенки, лунички, петна, зачервявани, обриви и други. Прилагането на подходяща слънцезащитна козметика не отнема повече време от това за нанасянето един обикновен крем, но също е от съществено значение за доброто здраве и красота на нашата кожа. Важно е да отбележим, че дори козметиката с най-висок UV фактор не дава 100% защита. Затова избягвайте силното слънце и носете шапка.

Ако искате да се радвате на сияйна и млада кожа не правете компромис с избора на козметика. Най-добрите предложения от доказали се производители, можете да намерите тук.

Tagged on: